Kuntoutuskoirat ja koirakoiden valmennus

Koira-avusteinen työskentely kasvattaa suosiotaan sosiaali-, terveys- ja kasvatusaloilla. Mielestäni ammattimaisen työskentelyn takaamiseksi on erittäin tärkeää, että asiakastyössä käytettävät koirat ovat puolueettoman tahon soveltuvuustestaamia ja kouluttautuvat aktiivisesti kohti tasokokeita (työnöyttöä). 

Kuva:Toimintaterapia Käpälämäki / Mari Anttila
Kuva:Toimintaterapia Käpälämäki / Mari Anttila

Omina työpareinani toimii tällä hetkellä kolme Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n työnäytön suorittanutta koiraa, Halla, Zelma ja Tähti, sekä nuorisojäsen Savu on toivottavasti kasvamassa myös kuntoutuskoiran saappaisiin.

Koiran kouluttamisen lisäksi on syytä korostaa myös ohjaajan kouluttautumista koira-avusteiseen työskentelyyn ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja riskeihin. Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry järjestää 10 op ammatillista täydennyskoulutusta, jonka käytyään on mahdollista jatkaa yhdistyksen kokeisiin. Lisäksi koira-avusteisen työskentelyn koulutuksia järjestävät jotkin oppilaitokset sekä ammatillisena täydennyskoulutuksena että eläintenkouluttajan ammattitutkinnon tutkinnonosana, että jotkut yksityiset toimijat. 

Tiesitkö muuten, että kuvan mustavihreää liiviä saavat käyttää ainoastaan KKKT ry:n työnäytön suorittaneet koirat?
Tiesitkö muuten, että kuvan mustavihreää liiviä saavat käyttää ainoastaan KKKT ry:n työnäytön suorittaneet koirat?

Valmennan pienimuotoisesti eläinavusteiseen työskentelyyn tähtääviä, tai sitä jo tekeviä koirakoita. Voitte olla ihan vasta-alkajia pienen pennun kanssa tai kokeneita konkareita, joilla esimerkiksi on tavoitteena työnäytön suorittaminen ja siihen liittyvät tehtävät. Tai sinulla voi olla joku taito tai peli, jonka haluaisit työkoirallesi opettaa, mutta et ole ihan varma, mistä lähteä liikkeelle ja miten. Valmennukset toteutuvat vaivattomasti etänä Teams-tapaamisina ja tapaamisten välissä voit lähettää videoita treeneistänne niin usein kuin haluat. Kuusamo-Rovaniemi-alueella mahdollisuus myös livetapaamisiin, miksipä ei myös Oulun alueella, jos koirakoita olisi useampi.  

Ajatuksiani kouluttamisesta

Kuntoutus- tai kasvatustyötä tekevä koirakko on aina kokonaisuus, jonka muodostavat niin koiran kuin ohjaajankin vahvuudet ja haasteet, ja heidän sekä asiakkaan välinen vuorovaikutus. Hyvällä, yksilöllisellä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvalla harjoittelulla saadaan vuorovaikutusta syvennettyä ja uusia taitoja opeteltua. Vahva osaamiseni käytännön koira-avusteisesta työskentelystä ja parinkymmenen vuoden harrastus- ja kilpailutausta hyvinkin erityyppisten koirien kouluttamisesta takaavat sen, että ideat eivät ihan heti lopu kesken :) Koira-avusteisessa työskentelyssä oman lisäulottuvuutensa verrattuna ns. tavallisiin harrastuslajeihin tuo ilman muuta se, että koiran on pystyttävä suorittamaan tehtäviä myös asiakkaan kanssa ja/tai hänen ohjauksessaan. 

 

Valmennuksien hinnat


Yksityistunti + alkukartoitus 65 €
Jatkoyksäri 30 min   40 €
Jatkoyksäripaketti  135 €Liveyksityistunti      65 €


Sisältö


Ennakkoon tehtävä alkukartoitus + 60 min etätapaaminen, jossa käydään läpi koirakon tilanne, tavoitteet ja toiveet valmennukselle sekä ensimmäiset tehtävät ja tiivistelmän keskustelusta sähköpostiin + mahdollisuus lähettää treenivideoita kommentoitavaksi yksäreiden välillä.


30 min etätapaaminen, jossa seurataan harjoitusten edistymistä ja saat halutessasi uudet harjoitukset sekä tiivistelmän keskustelusta sähköpostiin + mahdollisuus lähettää treenivideoita kommentoitavaksi yksäreiden välillä.


4 x 30 min etätapaaminen valitsemallasi aikataululla sekä tiivistelmän jokaisesta keskustelusta sähköpostiisi + mahdollisuus lähettää treenivideoita kommentoitavaksi yksäreiden välillä.


Joustavasti Kuusamossa, Rovaniemellä noin 1 krt/kk. Ryhmille kysy tarjousta myös muille paikkakunnille.